Mød menneskene bag...

I restauranten

Jacob Brink Lauridsen (f. 1985) er restaurantchef og chefsommelier på SUKAIBA. Med årtiers erfaring i at udvikle, drive og undervise i serviceoplevelser i både ind- og udland, har han et helt særligt sigte, når det kommer til, hvad et besøg i SUKAIBA skal kunne:

”Vi vil skabe en restaurant og en stemning, der er gennemført sexet. Nærværende på en måde, der ikke kun handler om at være opmærksomme på gæsternes behov, men at overraske med gavmildhed og omtanke på et helt nyt plan. Både menneskeligt og smagsmæssigt.

For mig handler god service om mange ting: Selvfølgelig skal man kunne servere og skænke, men perfektion er ikke det vigtigste. Der skal også være plads til at fejle, så længe man ved, hvordan man får tingene tilbage på sporet med oprigtighed, kreativitet og indlevelse.

Det vigtigste er snarere, at man tør give noget af sig selv i relationen. Både som tjener og som gæst. At øjeblikket ikke kun handler om mad og vin men om kontakt. Mit ultimative mål er, at folk går herfra og tænker ’hvornår kan jeg komme igen?’”

Jacobs egen rejse:
Sønderho Kro, Noma, Taller, Molskroen, Alchemist, The Silo

Souschefer:
Benjamin Udsen Armfelt, Louie Grabowski

I køkkenet

I front for gastronomien på SUKAIBA står køkkenchef Anders Døssing (f. 1991). Anders har arbejdet lige dele på pincetbalancerende gourmetrestauranter og pulserende københavnerfavoritter i bistrolejet. Trods sit pæredanske ophav, nærer han en dyb fascination af de asiatiske køkkener:

”Jeg elsker de kraftige udtryk, som kan opnås med helt simple greb og sammensætningen af få, men gedigne råvarer og smagsgivere. SUKAIBA er et kærlighedsbrev til en lang række lande langt herfra, og dermed også et sammensurium af indtryk og stemninger, der alle har til formål at forføre.

Jeg hverken kan eller vil lave klassiske egnsretter fra kulturer, jeg ikke selv er født ind i. Omvendt vil jeg som en kærlig, ydmyg og respektfuld rejsende gå på opdagelse i alt fra fish curries og rustikke gadekøkkener til nænsomme tatakitilberedninger og uventede gourmetelementer i forsøget på at genskrive og sammenskrive smage, som ikke bare København og Danmark, men hele verden har lyst til at sætte pindene i. Og trods det internationale udsyn altid med lokale råvarer, hele dyr, madspildskamp og bæredygtigt håndværk for øje. ”

Anders’ egen rejse:
Hotel d’Angleterre, Nimb Terrasse, The Fat Duck, Gorilla, The Silo

Souschef:
Phong Nguyen